“Je hebt geen passie voor het openbaar vervoer nodig, dat ontstaat vanzelf”

18 april 2017

“Ik ben heel trots op mijn werk”, legt Jaap Nagtegaal, projectleider Geluidsregister, uit. Op zijn eerste dag hoorde hij dat InTraffic een grote aanbesteding had gewonnen die hij mocht aansturen.

“Natuurlijk is het een waanzinnige uitdaging als je direct zo’n complex project krijgt toegewezen”, vertelt Jaap. “Wij beheren voor een klant de geluidsregisterapplicatie die beheer van, toetsing aan en naleving van geluidsnormen aan het spoor doet. Het beheerteam dat onder meer uit Java Developers bestaat, stuurt niet alleen het dagelijks onderhoud van die applicatie aan, maar start ook een verbetertraject op. Dat is een technisch zeer complex proces, waarbij we op een slimme manier met databases omgaan en verouderde techniek helemaal up to date brengen. Het vergt veel kennis van de applicatie. Kennis die we zeker in huis hebben!”

In beweging

“InTraffic is echt een voorloper in het bedenken van innovatieve ict-oplossingen binnen de verkeer- en vervoersbranche in Nederland. Het is een bedrijf wat altijd in beweging is en waar telkens nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Je hebt geen passie voor het openbaar vervoer nodig, dat ontstaat vanzelf”, lacht Jaap. “De verkeer- en vervoersbranche is ontzettend leuk. Elk vervoersbedrijf waar we mee werken heeft weer een andere cultuur waarin je als ontwikkelaar wordt meegenomen. Ik heb een proces- en kwaliteitmanagement achtergrond, maar bij dit project komt er ook verandermanagement kijken. Dat is een uitdaging waar ik verschrikkelijk blij van word.”

Persoonlijke aandacht

“Wat ik fijn vind aan InTraffic is dat het een relatief kleine organisatie is, waardoor er persoonlijke aandacht is voor iedereen. De cultuur is lekker open en laagdrempelig, waardoor ik vaak spontaan even een kop koffie drink met mijn leidinggevende. Het team wat ik aanstuur is heel betrokken. Iedereen kent en helpt elkaar. Ik sta dan ook niet als een leeuw boven de troepen, maar ben er een onderdeel van, zodat ik iedereen kan helpen om het beste in zichzelf naar boven te halen. Ik ben dan ook heel trots op mijn werk en stap ’s avonds met een lach in de auto om die fijne energie mee naar huis te nemen.”

Wil jij ook werken aan complexe IT-projecten? Bekijk hier de vacature van Java Developer. Of bekijk al onze vacatures.