Team Mobility Masters bouwt MaaS-platform

10 juli 2018

Daar gingen ze dan, op maandag 18 juni vertrok het team Mobility Masters van InTraffic op de trein richting Berlijn om mee te doen aan de Hackatrain; een hackathon op de trein en in Berlijn met aansluitend het Tech Open Air festival.

Het evenement werd feestelijk geopend door entertainer Niels Harder en vervolgens werd de challenge bekend gemaakt. Alle teams kregen dezelfde opdracht mee die in het teken stond van MaaS. De uitdaging?

 Je woont buiten de randstad en hebt concertkaartjes geboekt. Na het concert ga je laat naar huis. Bedenk een concept waarbij je reizigers en transportleveranciers bij elkaar kunt brengen. ‘Mobility as a Service’ en blockchain zijn key.

MaaS-platform

Het team Mobility Masters ging tijdens de treinreis aan de slag om een creatieve oplossing te bedenken en bij aankomst in Berlijn startten de ontwikkelaars direct met het uitwerken van een werkend product. Binnen 24 uur is het team erin geslaagd een app te bouwen. Ze hebben een app ontwikkeld met gebruik van blockchain (hyperledger). Hiermee is een platform gecreëerd dat de mogelijkheid biedt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het team heeft een blockchain implementatie ontwikkeld welke bestaat uit 4 smartcontract oplossingen. Bovenop het distribueren van ledger is er een mobile flask/python laag ontwikkeld wat communiceert met de blockchain in combinatie met een ’tinder’ look-a-like interface.

Alle teams kregen vervolgens drie minuten de tijd om hun pitch te presenteren aan de vakjury en er was gelegenheid voor het beantwoorden van vragen. We waren niet het winnende team maar wel één waar we trots op zijn!

TOA

De Hackatrain werd afgesloten met een bezoek aan het Tech Open Air waar het team interessante sessies kon bijwonen. Veel van de sessies gingen over, of hadden te maken met blockchain.

Kortom, het was een geslaagde en leerzame week!

MaaS en blockchain

Binnen InTraffic zien we dat met de toepassingen van blockchain technologie een aantal uitdagingen die bij MaaS komen kijken opgelost kunnen worden. Business Consultant Jillis Mani sprak hierover onder meer op het MaaS-congres op 6 maart jl. Ook organiseerde InTraffic een meetup Blockchain voor Maas, in samenwerking met Mobilemindz en Schiphol. Binnenkort is Jillis Mani spreker bij de Gemeente Amsterdam over ditzelfde onderwerp. Lees meer:

Meepraten over, of interesse in blockchain voor MaaS? Neem contact op met Jillis Mani, jillis.mani@intraffic.nl.

InTraffic Hackatrain recap