Thema’s in de mobiliteitsmarkt – Interview met Bert van Elburg

27 maart 2018

“Slimme IT-oplossingen in de mobiliteitssector kunnen helpen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van steden op niveau te houden.” OVPro interviewde Bert van Elburg, directeur van InTraffic over de thema’s die spelen in de mobiliteitsmarkt, zoals MaaS, Digitalisering van Asset Management en Autonome voertuigen.

InTraffic werkt al 15 jaar aan IT-oplossingen voor de mobiliteitsmarkt. Bert van Elburg ziet dat IT belangrijk blijft en steeds belangrijker wordt om uitdagingen voor mobiliteit aan te pakken. “Overheden en vervoerders hebben flinke ambities uitgesproken voor leefbaarheid en bereikbaarheid in het toekomstbeeld ‘Overstappen naar 2040’. Daarvoor moeten we echt met oplossingen komen en ik denk dat IT daarbij essentieel is.”

Thema’s

Onderwerpen als MaaS, maar ook Digitalisering van Asset Management en Autonome voertuigen zijn onderwerpen waar InTraffic zich mee bezig houdt. Reizigers vragen niet om een rit van halte naar halte, maar om een reis van deur tot deur. Daarnaast zijn vervoerders op zoek naar intelligente software die preventief kan voorspellen wanneer het materieel in storing gaat. InTraffic kijkt bovendien ook naar de toekomst, onder andere door zich voor te bereiden op autonome voertuigen. Zelfrijdende auto’s zouden een belangrijke rol kunnen spelen bij het verminderen van de verkeersdrukte in een stad.

Lees het volledige interview door OVPro.

Bert van Elburg – Algemeen Directeur InTraffic