De Winnaars van de SummerChallenge 2017

26 juli 2017

Op de laatste avond van de SummerChallenge 2017 presenteerden 56 deelnemers, verdeeld over 10 teams hun creatieve ideeën voor “Mobility as a Service, samen voor een aangename reis” aan de aanwezige jury en belangstellenden. De teams werkten 6 weken aan hun vraagstukken volgens de DOON innovatiemethode. De resultaten werden gepresenteerd aan zeskoppige jury, waaronder algemeen directeur van InTraffic en juryvoorzitter van de SummerChallenge, Jan Koers.

De winnaars

Team TEMRA, creating mobility, won de eerst prijs van €2.000,- èn de publieksprijs voor de leukste presentatie. Een van onze collega’s, Julius van Dis, zat in het winnende team. “Het team kan het geldbedrag besteden aan verdere totstandkoming van hun idee. Binnen 10 jaar willen zij vraaggestuurde OV te leveren. Dit willen ze doen door een 3 fasen plan in te stellen namelijk door allereerst kleinschalig vraaggestuurde OV te leveren. In fase 2 wil TEMRA één platform creëren waarin plannen, boeken en betalen mogelijk is. Op dit platform is ook aandacht voor de feedback van de reizigers. In de laatste fase moet volgens het team het concessiebeleid op de schop.”
RET heeft contact gelegd met het winnende team om het idee uit te proberen bij een buslijn in Vlaardingen. Ze willen de buslijn vraaggestuurd maken, zodat de bussen slimmer gaan rijden. Er wordt gebruik gemaakt van de huidige reizigersstromen waardoor er geanticipeerd kan worden op de wensen van de reizigers.”

Daarnaast verkoos het publiek haar favoriete idee: Team KOR, met hun idee om de reis zoveel mogelijk te personaliseren. En werd er een prijs weggegeven voor het team wat gedurende het innovatieproces  de beste teamprestatie heeft neergezet. Deze prijs ging naar Team 5 – Het verdrag van MaaS, waar collega Annabel van der Linden deel van uitmaakte.

De Summer Challenge wordt jaarlijks georganiseerd door Jonge Veranderaars voor jonge professionals uit de mobiliteitssector.

  • Bekijk de presentatie van TEMRA en lees het artikel van JV met de teams, winnaars, jury en de foto’s.
  • Bekijk ook het artikel wat Metro en het artikel wat SpoorPro hierover schreef.

Winnaars SummerChallenge 2017