Om een voorspoedige reis voor de automobilist te garanderen, onderhoudt en controleert Rijkswaterstaat de Nederlandse (snel)wegen. Duizenden camera’s langs de weg zorgen voor de controle van de wegen. Deze camera’s moeten op hun beurt ook gemonitord worden. Om Rijkswaterstaat hierbij te helpen, ontwikkelden wij het Meldingensysteem IV Service Desk (MISD). Een systeem dat storingen bij camera’s langs de weg actief signaleert.
Het resultaat: monitoring van storingen aan wegcamera’s door het hele land.

 

Het resultaat: monitoring van storingen aan wegcamera’s door het hele land

MISD monitort circa 3.000 wegcamera’s door het hele land. Deze camera’s controleren iedere ochtend de spitsstrook en worden ingeschakeld bij incidenten. Als een camera het niet doet dan mag dat stuk spitsstrook niet open, met overlast en files als gevolg. Daarom controleert MISD voortdurend of de camera’s goed beeld geven en of ze verbinding hebben met het netwerk. Door het gebruik van MISD is het Control Center Missie Kritieke Ondersteuning van Rijkswaterstaat zelf in staat storingen te monitoren. Met als resultaat dat Rijkswaterstaat de camerastoringen pro-actief signaleert en actief ingrijpt. Zo helpen wij Rijkswaterstaat met een actief en proactief storingsbeheer, en ervaart de automobilist minder overlast.

 

Bijdrage InTraffic

Omdat InTraffic veel ervaring heeft met monitoring van systemen en projecten van deze grootte, waren wij in staat Rijkswaterstaat een goede oplossing te bieden. Wij ontwierpen en ontwikkelden MISD op basis van de J-STD-016 standaard op een Microsoftplatform met ASP.NET MVC. MISD is nog volop in ontwikkeling: in de nabije toekomst gaan we het systeem ook toepassen op detectielussen, matrixborden en route-informatiepanelen. Zo bedient MISD straks vrijwel het gehele wegverkeer in Nederland.

"Door een goede samenwerking tussen Rijkswaterstaat en InTraffic is proactief storingsbeheer nu mogelijk."

Gilbert Plugge – Afdeling Missie Kritische Ondersteuning Rijkswaterstaat

volg_verkeersleiding
Edwin Winterkamp

Contact

Edwin Winterkamp

Keyaccountmanager ProRail