Sinds mei 2018 werkt Bas Boterman als Technisch ontwerper bij InTraffic. Na zijn studie Informatica aan de VU in Amsterdam is Bas begonnen als junior programmeur bij een jong bedrijf en daarna al snel doorgegroeid naar een teamleidersrol.

“Ik wilde graag meer diversiteit in de inhoud van mijn werk. Voorheen werkte ik voor één product, nu kan ik verschillende projecten doen en met actuele talen werken. Dat heeft er, naast een stuk voordeligere reistijd, voor gezorgd dat ik ben overgestapt naar InTraffic.” Ook de open cultuur bij InTraffic sprak Bas erg aan: “Dat mensen op hun sokken door kantoor lopen is echt waar. De sfeer en de collega’s zijn heel relaxed”.


Domein Mobiliteit

Het domein waarbinnen InTraffic werkt is heel tof, vertelt Bas. “Bijna iedereen reist (wel eens) met het ov. Het is een maatschappelijk domein en heel tastbaar. Je maakt iets en je ziet het direct terug in het dagelijks leven, dat vind ik tof.” Binnen zijn eerste project heeft Bas veel geleerd van de mobiliteitsbranche. “Ik ben begonnen bij een project voor CROW-NDOV, we mogen voor hen het huidige systeem ombouwen van PHP naar Java. Via dit systeem wordt actuele reisinformatie van voertuigen door het hele land doorgegeven aan partijen die reizigers informeren, zoals 9292.”

Ik vind het domein mobiliteit en mijn werk zo leuk, dat ik het liefst nog langer blijf doorwerken en niet kan wachten de volgende dag weer verder te gaan.

Bas Boterman – Technisch ontwerper

Ontwikkeling

Bas is nu Technisch ontwerper: “Het leuke aan deze rol is dat je zelf meedenkt over wat de beste oplossing is voor een klant, in plaats van dat je alleen uitvoert wat al bedacht is. Er werken zowel jonge mensen als mensen met heel veel ervaring en kennis die ze kunnen overdragen en iedereen staat klaar om je te helpen. Dat maakt dat ik in korte tijd al heel veel geleerd heb.“ In de toekomst wil Bas zich door ontwikkelen naar een Technical lead rol. “Ik vind het leuk om met een team te werken en te kijken wat de kwaliteiten zijn en dit goed te beleggen binnen het team en daarmee het beste uit het team te halen.”

Bas Boterman

Contact

Bas Boterman

Technisch ontwerper