Marc Kooij, Data Analist bij InTraffic, is 16 jaar werkzaam binnen de organisatie. Marc is begonnen als programmeur bij SLA PRL Beheer. Per november vorig jaar is Marc Data Analist bij InTraffic. Dit is een nieuwe functie die aansluit op de ontwikkelingen bij onze klanten en in de markt.

“We merkten bij analyses binnen PRL-beheer dat we moeite hadden om door de hoeveelheid log data die we kregen van de posten heen te komen. Daarom werd hier een systeem voor gebouwd.” Maar omdat de hoeveelheid data steeds groter werd, was dit systeem niet meer toereikend. Inmiddels is er een nieuw modern platform gebouwd (BAVO). “Begin dit jaar zijn we gestart met het omzetten van het oude systeem naar het nieuwe systeem.”

Big Data

Big Data biedt veel mogelijkheden voor onze klanten. Toch is het een uitdaging voor organisaties om nuttige informatie uit deze bergen data te halen. Marc zorgt ervoor dat alle ruwe data die binnenkomt zo verwerkt wordt dat er leesbare grafieken uitkomen, die InTraffic en de klant kunnen interpreteren.

“Alles is nieuw, zowel het platform als de tooling, maar ook de manieren waarop je met die tools omgaat. Dat vormt een grote uitdaging en dat vind ik erg leuk”, zegt Marc. “InTraffic biedt de vrijheid om zoiets als een Big Datasysteem op te zetten en ermee aan de slag te gaan, zonder dat van tevoren precies duidelijk was hoe het eruit zou komen te zien.”

Toepassingsmogelijkheden

Binnen het spoordomein gebruiken we Big Data bijvoorbeeld voor Preventief Beheer. De data die we terugkrijgen van de wissels kunnen we bijvoorbeeld zo interpreteren, dat je kan zien dat er een storing aankomt. Daarmee kan de klant uiteindelijk risico gestuurd onderhoud uitvoeren, wat de beschikbaarheid verhoogt en de kosten verlaagt.

Alles is nieuw, zowel het platform als de tooling, maar ook de manieren waarop je met die tools omgaat. Dat vormt een grote uitdaging en dat vind ik erg leuk.

Marc Kooij – Data Analist

Marc Kooij

Contact

Marc Kooij

Big Data Specialist