Met zijn 24 jaar is Marijn van Straten de jongste binnen zijn team. Nog maar net afgestudeerd brengt hij zijn vers-opgedane kennis in de praktijk om gelijk van diezelfde praktijk te leren.

 

In oktober 2019 is Marijn gestart als junior developer en vrijwel direct op een groot project gezet. “Ik ontwikkel software die communiceert met elk station in Nederland. Een groot en kritiek-intens project; als er iets misgaat met de applicaties waaraan ik werk, kan dat direct duizenden reizigers beïnvloeden. Het idee dat ik werk aan een project waar veel mensen mee in aanraking komen, vind ik echt heel tof. De combinatie van techniek en maatschappelijke relevantie spreken mij aan in mijn werk.”

 

Altijd blijven leren

Marijn koos niet gelijk voor de hbo-opleiding Software Engineering. “Na anderhalf jaar Toegepaste Psychologie kwam ik erachter dat die opleiding me minder lag. Maar wat ik heb geleerd komt zeker nog van pas. Ik wil toewerken naar een functie als consultant. Bij InTraffic helpen ze mij bij het bereiken van dit doel. De eerste stap is om zoveel mogelijk technische kennis op te doen zodat ik later weet waar ik over praat en mijn toekomstige opdrachtgevers ook echt goed kan begeleiden en adviseren bij het oplossen van hun probleem.”

"Hoe meer je van jezelf laat zien en aantoont hoe serieus je jouw werk neemt, hoe meer InTraffic zich inzet om je op de beste plek te zetten."

Marijn van Straten – Java developer

Marijn van Straten InTraffic

Jezelf bewijzen

“Ik ben in het diepe gegooid. Laat maar zien wat je kunt! Dagelijks deal ik met technische en logistieke uitdagingen waar je goed over na moet denken. Continu moet ik me bewust zijn van de keuzes die ik maak en de gevolgen die een beslissing kan hebben. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s. We doen het hier echt samen.”

 

Op de zeepkist

Die platte en open cultuur ziet Marijn ook terug tijdens de maandelijkse zeepkistsessie. “Elke maand vertelt de directeur persoonlijk over de status van de projecten, de personele wijzigingen en alles wat verder van belang kan zijn. En heb je nog vragen? Dan kan je gewoon op hem afstappen. Echt heel tof om te zien hoe benaderbaar en open iedereen hier is.”

 

Wil jij jezelf ook ontwikkelen binnen InTraffic? Bekijk onze vacatures!