Van chemicus naar tester naar C++ developer. De carrière van Thomas van Marle (31) heeft een grillig verloop. “Maar raakvlakken zijn er ook. Zowel in de chemie als in de IT ben je bezig met het doorgronden van bouwstenen, om daar vervolgens nieuwe dingen van te maken.”  

 

In alles wat Thomas doet, zoekt hij de uitdaging. “Ik wil me blijven ontwikkelen. Dat is de reden dat ik een half jaar geleden ben overgestapt van tester naar C++ developer. Ik zocht meer de technische diepgang. Nu heb ik een andere rol in hetzelfde team.” Wat Thomas opvalt, is de grote openheid tussen de collega’s. “C++ leer je pas echt als je ermee bezig bent. Dan is het fijn om te ervaren dat je collega’s al je vragen beantwoorden en je on the job de fijne kneepjes van het vak kan leren.”

 

Puzzelen met code

Uitdaging vindt Thomas zeker ook in PRL, het product waar hij aan werkt. “Omdat PRL bestaat uit geconverteerde code (Pascal naar C++) wordt er nog veel uitgegaan van de logica van de oude programmeertaal. Hierdoor krijg je niet altijd wat je verwacht te vinden in C++. Frustrerend? Soms wel, maar het maakt mijn werk ook interessant. Puzzelen, verschillende mogelijkheden afgaan en zoeken naar wat je nodig hebt om het probleem op te lossen. Daar kan ik mijn creativiteit goed in kwijt. Je hoeft het antwoord niet altijd te weten, als je het maar kan vinden.”

"Voor één probleem zijn vaak honderd oplossingen. Dan is het aan mij om te kijken wat het beste past. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt."

Thomas van Marle – C++ developer

Thomas van Marle C++ developer InTraffic

Complexe vraagstukken

Echt affiniteit met mobiliteit had Thomas niet toen hij solliciteerde. “Wat me aantrok is de diepgang, de complexiteit van de vraagstukken. IT is een dynamisch en modern vakgebied, je raakt nooit uitgeleerd.” En als hij nu een trein ziet rijden? Lachend: “Ja, daar kijk ik nu toch heel anders naar.”

 

Toekomst

“Hier kun je je werk vormgeven hoe het bij je past. InTraffic geeft haar medewerkers de mogelijkheid om door te groeien – daar ben ik een mooi voorbeeld van – en biedt de ruimte om jezelf te ontwikkelen. Iedereen krijgt jaarlijks een budget voor trainingen, boeken en vakliteratuur. Ik zag mijzelf niet de rest van mijn leven achter een zuurkast staan, maar werken in de IT zie ik mezelf nog jaren doen.”

 

Wil jij jezelf ook ontwikkelen binnen InTraffic? Bekijk onze vacatures!