Tijn Huiskens (27) is sinds kort in dienst bij InTraffic. Tijn heeft de opleiding Informatica en economie gevolgd en ervoor gekozen zijn carrière te beginnen als Tester. Binnen InTraffic werkt Tijn aan het project PRL, waar hij zich bezighoudt met testen, testanalyse en testautomatisering.

Project

Het spoorwegnet in Nederland is een van de drukste en meest complexe ter wereld. Tijn werkt mee aan de moderniseringsslag van het systeem Procesleiding (PRL), waarbij het systeem over wordt gezet van Open VMS naar Linux. Onze specialisten beheren, onderhouden en ontwikkelen dit systeem voor ProRail al ruim 20 jaar. Tijn vertelt: “Ik vind het leuk dat ik met diverse facetten van het testvak te maken krijg, voor dit project zorg ik er mede voor dat de testautomatisering juist wordt ingericht.”

Als je verantwoordelijk bent voor goede kwaliteit leveren van iets, dan heb ik ook graag dat dit een groter doel dient. Als er een foutje zit in het systeem waar ik aan werk, is het echt belangrijk dat het goed en snel opgelost wordt. Omdat het anders gevolgen kan hebben voor de miljoenen reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

Tijn Huiskens – Tester


Testvak

Tijn heeft bewust gekozen voor het testvak. “De Quality Assurance in het testvak spreekt mij erg aan, als Tester waarborg ik de kwaliteit van de programmering. Daarnaast bewaak je de requirements vanuit de klant. Ik wil mij graag verder ontwikkelen in testanalyse en Quality Assurance.” Tijn werkt pas een paar weken bij InTraffic, wat hem direct opvalt is dat het een open organisatie is waar je alle mogelijkheden hebt om je te ontwikkelen. “Iedereen is bereid om je te helpen, als starter is dat erg fijn. Hier werk ik in een team met meerdere testers en developers, binnen het team heb ik de mogelijkheid om met verschillende testfacetten te werken en mij breed te ontwikkelen.”

Maatschappelijke relevantie

PRL is een bedrijfskritische applicatie. “Als je verantwoordelijk bent voor goede kwaliteit leveren van iets, dan heb ik ook graag dat dit een groter doel dient. Als er een foutje zit in het systeem waar ik aan werk, is het echt belangrijk dat het goed en snel opgelost wordt. Omdat het anders gevolgen kan hebben voor de miljoenen reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer.”

Tijn Huiskens

Contact

Tijn Huiskens

Tester