Om het treinverkeer in goede banen te leiden, hebben ProRail en vervoerders zoals NS en Arriva informatie nodig over de treinbewegingen en de actuele status van de spoorinfra in Nederland. Om in deze vraag te voorzien is VIEW voor ProRail ontwikkeld. VIEW biedt ProRail en de vervoerders real-time, visueel inzicht in de actuele treinbewegingen en de status van de spoorinfra in Nederland. InTraffic ontwikkelde VIEW en heeft de applicatie al 15 jaar in beheer in samenwerking met ProRail.

 

Het resultaat: een meekijksysteem dat meegroeit met het verkeersleidingsysteem van ProRail

VIEW is een web applicatie die wij in opdracht van ProRail ontwikkelden in samenwerking met ICT Automatisering. Begonnen als een applicatie om de meekijkwerkplekken te vervangen, is VIEW de afgelopen jaren uitgegroeid tot een applicatie met een uitgebreide meekijkfunctie op het verkeersleidingsysteem van ProRail. VIEW geeft verschillende informatiestromen weer:

  1. Actuele informatie over de status en het gebruik van wissels en sporen
  2. Actuele informatie over de locatie van treinen
  3. Planningsgegevens
  4. Informatie van verkeersleiding

VIEW maakt afwijkingen in de planning zichtbaar, biedt inzicht in het actuele treinverkeer en zoomt in op regionaal niveau en baanvakniveau. VIEW verwerkt ongeveer 135 miljoen (bron)berichten per maand en stelt de informatie beschikbaar aan een groot aantal gebruikers binnen en buiten de ProRail organisatie. De hoge beschikbaarheid onderstreept de stabiliteit van het systeem.

 

Bijdrage InTraffic

InTraffic is al 15 jaar verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de doorontwikkeling van VIEW. Maar wij leveren meer dan alleen de software. We bieden ProRail een breed palet aan dienstverlening.  Zo ondersteunen we ProRail bij de beheerprocessen, zoals het schrijven van draaiboeken en het meedenken in migratiestrategieën. De laatste jaren is veel geïnvesteerd in het vernieuwen en het verbeteren van de architectuur van VIEW. InTraffic is in staat om deze vernieuwingen aan te laten sluiten op de beleving en wensen van de klant. Het gaat niet om het aanbieden van de meest innovatieve technologieën maar om juist dat te realiseren waar ProRail behoefte aan heeft. Door de inzet van InTraffic is VIEW uitgegroeid tot een stabiele, betrouwbare en onmisbare applicatie die gemakkelijk aangepast kan worden aan nieuwe ontwikkelingen in de spoorsector. Wij leveren op de afgesproken tijd, denken mee en gebruiken producten die zich in het verleden bewezen hebben. VIEW laat zien dat wij een betrouwbare partner zijn als het aankomt op SBOP-diensten.

“Het VIEW-team ontzorgt: ze leveren software van hoge kwaliteit en de releases voldoen aan de belofte. Maar InTraffic biedt meer dan software. Ze denken ook mee over dienstverlening die niet software gerelateerd is. Zo is het VIEW-team in staat om ProRail de zorgen uit handen te nemen.”

Marc Aarnink – Applicatiebeheerder ProRail

Edwin Winterkamp

Contact

Edwin Winterkamp

Keyaccountmanager ProRail